Nieuwe Liebherr rupskraan voor Van Gastel.

 

Wynmalen en Hausmann uit Hoogherheide levert in week 51 van 2012 een nieuwe Liebherr R900C Litronic rupskraan af voor Loonbedrijf van Gastel.

Deze kraan zal ingezet worden voor het laden van de Strooier en buiten het seizoen voor grond- en sloopwerkzaamheden. Deze kraan kan voorzien worden van een verlengde giek en slootkorf (4 m breed) en diverse bakken en knijpers.

AGS 210 GPS systeem

AGS 210 GPS systeem
AGS 210 GPS systeem

Ons bedrijf heeft via AP Machinebouw het AGS 210 GPS-systeem van Topcon aangeschaft. Deze GPS gaan wij gebruiken op onze dozer/kilver om snel een veld te kunnen inmeten, te kunnen zien waar het water heenloopt en wat de hoogtes/laagtes zijn. De chauffeur kan door middel van een touch screen een ontwerp maken hoe het nieuwe veld erbij moet liggen en weet dan ook direct hoeveel grond er te verzetten is. Aan de kleuren in het scherm kan hij zien waar teveel en/of te weinig grond ligt. Hierdoor kan hij zo efficiënt mogelijk rijden.

De set biedt veel mogelijkheden: het ontwerpen van een dakprofiel, het ontwerpen van een terp, meer afschot op één hoek van een kavel e.d.

Voor meer ingewikkelde ontwerpen kan het ingemeten veld bewerkt worden op een pc.

 

De GPS-set kan ook in een auto geplaatst worden om vooruit een veld in te meten. Zo kunnen wij onze klant een passende aanbieding maken en zo weet de klant, vooral belangrijk, hoe zijn veld het meeste rendement krijgt.

 

Andere voordelen:

· Nauwkeurig werken (+/- 1 cm)

· Een ontwerp is snel gereed

· Besparing brandstof door efficiënt rijden

· Het aantal te verzetten kuubs is vooraf te begroten

· Het ontwerp is snel aan te passen aan de wens van de klant

· Het ontwerp kan ieder jaar opnieuw gebruikt worden

Nieuwe spit/zaai combi

Challenger met spit/zaai combi
Challenger met spit/zaai combi

 

Onze nieuwe spit/zaai combinatie is in gebruik genomen. Met wat eigen aangebrachte modificaties is deze combi nog efficiënter inzetbaar. Uiteraard met GPS.